Weboldal készítés a sikeres vállalkozásért

A legtöbb vállalkozás számára az internetes jelenlét alapvető fontosságú a sikerhez. Egy jól megtervezett, felhasználóbarát weboldal egy olyan eszköz, amely képes több vevőt, nagyobb eladásokat eredményezni.

weboldal keszites lilly webdesign reszponziv

Profi webdesign

A profi webdesign és felhasználói élmény a legszükségesebbek ahhoz, hogy weboldalunk a lehető legnagyobb mértékben hozzájáruljon vállalkozásunk sikeréhez. Nagyon fontos, hogy ügyeljünk weboldalunk megjelenésére. Egy jól megtervezett weboldal első látásra bizalmat kelt és profizmust tükröz a látogató felé. A design kialakításánál kulcsfontosságú, hogy ismerjük célcsoportunkat. Egyedi tartalom, személyre szabott ajánlatok és interaktív elemek beépítése révén a látogatók érzik majd, hogy weboldalunk közvetlenül nekik szól. Ez növeli az elköteleződésüket és hajlandóságukat az „üzletkötésre”. A honlapon legyen eszköz arra is, hogy a látogatóknak segítséget nyújtsunk. Az élő chat funkció, a gyakran feltett kérdések oldala vagy egy könnyen hozzáférhető ügyfélszolgálati elérhetőség nagymértékben javíthatja a vállalkozásunk megítélését.

Mobilbarát – reszponzív kialakítás

A mai digitális világban, ahol az internetezők többsége mobiltelefonon vagy tableten böngészik, elengedhetetlen, hogy vállalkozásunk weboldala mobilbarát és reszponzív legyen. Ez azt jelenti, hogy a weboldalunk minden eszközön tökéletesen megjelenik, legyen szó asztali számítógépről, laptopról, tabletről vagy mobiltelefonról. A weboldalunkat úgy kell megtervezni, hogy az kisebb képernyőkön is könnyen kezelhető legyen. Gombok, linkek könnyen elérhetőek legyenek, és a szövegek olvashatóak maradjanak anélkül, hogy a látogatónak nagyítania kellene. És ami a legfontosabb: a mobil felhasználók türelmetlenek, ezért fontos, hogy a weboldal gyorsan betöltődjön. A gyors betöltődés érdekében mindenképpen optimalizáljuk a képeinket, amire számos megoldást találhatunk az interneten, mint például a Tiny PNG.

weboldal-keszites-a-vallalkozas-sikereert
Reszponzív weboldal

Tartalom

A sikerhez nem elég, hogy szuperül néz ki a weboldalunk, az ott jelenlévő tartalom minőségének is fontos szerepe van. Folyamatosan frissen kell tartani a szöveges részeket, fordítsunk elengedő figyelmet arra, hogy csak naprakész információkat jelenítsünk meg a eboldalunkon. Továbbá egy aktív blog oldal is nagy segítségünkre lehet abban, hogy látogatókat vonzzunk. A rendszeres blogolásnak köszönhetően a Google szemében is szakértőként fogunk megjelenni, így a weboldalunk is jobb eredményeket ér majd el. Tegyünk közzé blogbejegyzéseket minél sűrűbben, de legalább hetente jelenjen meg egy új bejegyzésünk, így elősegítve saját magunk népszerűsítését.
A minőségi tartalommal szorosan összefügg a SEO-optimalizálás. A megfelelően optimalizált tartalom elengedhetetlen ahhoz, hogy weboldalunkat könnyen megtalálják a keresőmotorok. Érdemes legalább alap szinten elmélyülni a témában, hogy megfelelően optimalizált tartalmat tudjunk közzétenni a weboldalunkon. A jobb rangsorolás elérése érdekében rendkívül fontos a releváns kulcsszavak használata, a feltöltött képek megfelelő elnevezése, a metaleírások és az ALT címkék beállítása. Kedvenc könyvem a témában, amit bárkinek szívesen ajánlok, aki szeretne belelátni a témába: Szilágyi Balázs: Stabil bevétel keresőoptimalizálással.

Elemzések, mérések

Egy sikeres weboldalhoz a fentieken túl más egyéb „kiegészítőkre” is szükség van. Fontos az analitikai adatok nyomon követése, például a Google Analytics használata, amellyel megtudhatjuk, melyik oldalaink a legnépszerűbbek, és hol van szükség további fejlesztésekre. A Google Analytics segítségével megfigyelheted, hogy mennyi látogatód van, honnan érkeznek, milyen eszközöket használnak, melyik tartalom a legnépszerűbb stb. Így jobban nyomon követheted, hogyan teljesít a webhelyed az interneten és hol van szükség esetleg módosításokra.

Biztonság, megbízhatóság

A végére hagytam ugyan, de semmiképp nem elhanyagolható tényező a weboldal megbízhatósága. Biztonsági intézkedéseink garantálják a vásárlók adatainak védelmét. A HTTPS kapcsolat használata, a rendszeres frissítések és a biztonsági mentések elengedhetetlenek a hitelességünk és a látogatóink biztonságának megőrzése érdekében. Szenteljünk kellő figyelmet ennek a nem túl izgalmas feladatnak, hiszen jobb megelőzni egy váratlan és igen kellemetlen biztonsági incidenst, ami veszélyeztetheti a látogatóink online biztonságát.

Véleményem szerint egy jól megtervezett és karbantartott weboldal elképzelhetetlenül fontos eszköz egy vállalkozó számára. Szakértő tervezéssel, tartalomstratégiával, az elemzések folyamatos nyomon követésével nagymértékben növelhető weboldalunk hatékonysága, ami így közvetlenül hozzájárul vállalkozásunk sikeréhez. Fontos megjegyezni, hogy egy befektetés egy profi online megjelenésbe nem csukán egy költség, ez egy olyan beruházás, ami hosszú távon bizonyosan megtérül.

Ha vállalkozóként még nincs saját weboldalad, vagy úgy érzed, hogy a meglévő nem tükrözi kellően a szakértelmedet és nem hoz elég ügyfelet, akkor szívesen segítek orvosolni a problémát. Vedd fel velem a kapcsolatot, hogy átbeszéljük a problémát! Szolgáltatásaim közt weboldal tervezés mellett logó készítést is vállalok, de akár kérheted a kettőt együtt is.

Legyen szép napod!

Lili

Lilly design-webdesign

lilly design webdesign

Kövesd a divatot az online megjelenéseddel is!

Elérhetőségeim

4028 DEBRECEN
Nagyerdei körút 2/a 1.em. 3.

lilly design webdesign

Kövesd a divatot az online megjelenéseddel is!

Elérhetőségeim

4028 DEBRECEN
Nagyerdei körút 2/a 1.em. 3.

© 2024 All Rights Reserved.